Фармакодинаміка ібупрофену крізь призму політропності вінборону - Гладких, Ф.В.; Степанюк, Н.Г.; Степанюк, Г.І. (Вінниця: ТВОРИ, 2022. – 120 с., 2022)
Монографія присвячена узагальненню експериментальних досліджень впливу лікарського засобу з політропними фармакологічними властивостями вінборону на фармакодинаміку широковживаного нестероїдного протизапального засобу – ібупрофену. Представлено дані про вплив ібупрофену та його комбінації з вінбороном на шлункову секрецію, проліферацію та апоптоз епітеліоцитів шлунку. Проведено оцінку ефективності комбінованого застосування ібупрофену та вінборону в лікуванні експериментального ревматоїдного артриту за даними гематологічних, біохімічних та патоморфологічних досліджень. Монографія буде корисною для широкого кола лікарів-клініцистів, фармакологів, біохіміків, патофізіологів та здобувачів закладів вищої освіти медичного, фармацевтичного та біологічного профілів. Таблиць – 10, рисунків – 40, бібліографія – 144 посилань. This monograph summarizes the experimental studies on the pleiotropic effects of vinboron on pharmacodynamics of ibuprofen which is a widely used non-steroidal anti-inflammatory drug. Data on the effect of ibuprofen and its combination with vinboron on gastric secretion, proliferation and apoptosis of gastric epitheliocytes are presented. The effectiveness of the combined use of ibuprofen and vinboron in the treatment of experimental rheumatoid arthritis was evaluated in hematological, biochemical and pathomorphological studies. The monograph will be of intersest for clinicians, pharmacologists, biochemists, pathophysiologists as well as for medical, pharmacy and biology students. Tables – 10, figures – 40, bibliography – 144 references.
Гладких Ф. В., Степанюк Н. Г., Степанюк Г. І. Фармакодинаміка ібупрофену крізь призму політропності вінборону. Вінниця: ТВОРИ, 2022. – 120 с. DOI: https://doi.org/10.46879/2022.2
Keywords: вінборон; ібупрофен