Методи кріоконсервування еритроцитів тварин: Методичні рекомендації для самостійної роботи аспірантів 2 курсу (галузь знань 09 Біологія, спеціальність 091 Біологія) з дисципліни «Кріоветеринарія» - Денисова, О.М.; Тихвинська, О.О.; Шпакова, Н.М.; Бабійчук, Л.О.; Божкова, Ю.О. (Методи кріоконсервування еритроцитів тварин: Методичні рекомендації для самостійної роботи аспірантів 2 курсу (галузь знань 09 Біологія, спеціальність 091 Біологія) з дисципліни «Кріоветеринарія» / Денисова О.М., Тихвинська О.О., Шпакова Н.М., Бабійчук Л.О., Божкова Ю.О./ [Електронний ресурс] – Х.: Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України, 2022. – 25 с., 2022)
У методичних рекомендаціях розглядаються питання щодо довгострокового зберігання еритроцитів різних видів тварин із застосуванням технології низькотемпературного консервування, що є одним із актуальних напрямків розвитку трансфузійної ветеринарної медицини. Розвиток таких технологій низькотемпературного консервування дає можливість створити банк крові тварин і завжди мати запас кріоконсервованих клітин різних порід тварин та різних груп крові. Для здобувачів вищої освіти на третьому освітньо-науковому рівні (доктор філософії).
Методи кріоконсервування еритроцитів тварин: Методичні рекомендації для самостійної роботи аспірантів 2 курсу (галузь знань 09 Біологія, спеціальність 091 Біологія) з дисципліни «Кріоветеринарія» / Денисова О.М., Тихвинська О.О., Шпакова Н.М., Бабійчук Л.О., Божкова Ю.О./ [Електронний ресурс] – Х.: Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України, 2022. – 25 с.