Спосіб моделювання стрес-індукованої артеріальної гіпертензії - Бабійчук, Л.В.; Бабійчук, В.Г.; Козлов, О.В.; Мамонтов, В.В. (Пат. 67199 Україна. МПК7 G09B 23/28. Заявник та патентовласник ІПКіК НАН України. № u201108117, заяв. 29.06.2011. Опубл. 10.02.2012. Бюл. № 3., 2012)
Спосіб моделювання стрес-індукованої артеріальної гіпертензії, що включає комплексний вплив послідовно звуковим, електричним та світловим подразниками, який відрізняється тим, що вплив електричним подразником здійснюють змінним електричним струмом напругою 10-20 В.
Спосіб моделювання стрес-індукованої артеріальної гіпертензії: пат. 67199 Україна. МПК7 G09B 23/28. Л. В. Бабійчук, В. Г. Бабійчук, О. В. Козлов, В. В. Мамонтов; заявник та патентовласник ІПКіК НАН України. № u201108117, заяв. 29.06.2011. Опубл. 10.02.2012. Бюл. № 3.
Keywords: стрес-індукована гіпертензія; артеріальна гіпертензія; електроподразник; щури