Спосіб зниження холодового шоку еритроцитів людини - Шпакова, Н.М.; Орлова, Н.В.; Бондаренко, В.А. (патент України на корисну модель № UA 38944 U МПК (2009) А01N 1/00, 2009)
Спосіб зниження холодового шоку еритроцитів людини, що включає інкубацію еритроцитів у гіпертонічному розчині при 37 °С протягом 10 хв. і інкубацію при 0 °С у присутності антигемолітичної речовини протягом 10 хв., який відрізняється тим, що після інкубації в гіпертонічному розчині при 37 °С еритроцити переносять в охолоджений до 0 °С гіпертонічний розчин, в який заздалегідь вносять антигемолітичну речовину, причому як антигемолітичну речовину використовують речовину амфіфільної природи.
Method for lowering cold shock of human erythrocytes
Шпакова Н. М., Орлова Н. В., Бондаренко В. А. Спосіб зниження холодового шоку еритроцитів людини. : патент України на корисну модель № UA 38944 U МПК (2009) А01N 1/00. заявник і патентовласник Інститут проблем кріобіології і кріомедицини Національної академії наук України. – № u 2008 10779; заявл. 01.09.2008 опубл. 26.01.2009, Бюл. № 2
Keywords: еритроцити людини; амфіфільні речовини; холодовий шок