Сучасні підходи до безперервного аудиту в системі фармаконагляду Вінницької області (підсумки 2016 року) - Гладких, Ф.В.; Степанюк, Г.І. (Траєкторія науки: = Traektoriâ Nauki = Path of Science. 2017. № 12. С. 5014–5022., 2017)
The results of the pharmacovigilance system operation in Vinnytsia region during 2016 are presented based on the data of the electronic online system "Pharmacovigilance-2016", which was first introduced by us on the basis of the table editor Microsoft Excel of the file-hosting system Google Drive. The formula for calculating the efficiency of the pharmacovigilance implementation as an integral assessment of the safety oversight of medical devices in their use in Vinnytsia region during 2016 is proposed, taking into account the capacity of health facilities at the local level. /// Наведено підсумки роботи системи фармаконагляду у Вінницькій області впродовж 2016 р. за даними вперше впровадженої нами електронної online системи «Фармаконагляд–2016», створеної на базі мережевого табличного редактору Microsoft Excel файлового хостингу Google Drive. Запропоновано формулу розрахунку коефіцієнта ефективності здійснення фармаконагляду, як інтегральної оцінки нагляду за безпекою лікарських засобів при їх медичному застосуванні у Вінницькій області впродовж 2016 р. з урахуванням можливостей закладів охорони здоров’я на регіональному рівні.
Гладких Ф. В., Степанюк Г. І. Сучасні підходи до безперервного аудиту в системі фармаконагляду Вінницької області (підсумки 2016 року). Траєкторія науки: = Traektoriâ Nauki = Path of Science. 2017. № 12. С. 5014–5022.