Біотехнологічні аспекти розробки і зберігання тканинно-інженерних конструкцій на основі мезенхімальних стовбурових клітин - Труфанова, Н.А., О.Ю., О.С., О.В., Ю.Г., О.Б., С.П., О.Ю. Рогульська, Губеня, Труфанов, Кот, Ревенко, Мазур, Петренко (Міжнародна науково-практична інтернет-конференція, 2023)
Мезенхімальні стовбурові/стромальні клітини (МСК) мають унікальний біологічний потенціал. Культивування в різних конструкціях (сфероїди, альгінатні мікросфери, скаффолди) впливає на властивості МСК різним чином, що створює підгрунтя для їх широкого застосування в лабораторній і клінічній практиці. Ефективна стратегія збереження є важливою умовою для доступності подібних конструкцій.