Спосіб моделювання інфаркту міокарда - Бабаєва, Г.Г; Чиж, М.О.; Гальченко, С.Є.; Сандомирский, Б.П. (Україна, пат. на к/м № 65535, МПК (2006.01) G09B 23/28, Заявл. 10.05.2011, публ 12.12.2011, Бюл. № 23., 2012)
Спосіб моделювання інфаркту міокарда, що включає розріз шкіри, препарування грудних м'язів, упровадження в грудну порожнину, перев'язку низхідної гілки лівої коронарної артерії та пошарове ушивання операційної рани, який відрізняєть- ся тим, що перед упровадженням в грудну порожнину на великий та малий грудні м'язи накладають провізорні шви, на 4 і 5 ребра - 3 лігатури і далі проводять резекцію 5 ребра.
Україна, пат. на к/м № 65535, МПК (2006.01) G09B 23/28, Заявл. 10.05.2011, публ 12.12.2011, Бюл. № 23. Спосіб моделювання інфаркту міокарда. Бабаєва Г.Г., Чиж М.О., Гальченко С.Є., Сандомирський Б.П. З-к: ІПКіК НАН України.
Keywords: моделювання інфаркту міокарда; перев'язка низхідної гілки лівої коронарної артерії