Спосіб кріоконсервування клітин наднирників новонароджених поросят - Сидоренко, О.С.; Божок, Г.А.; Легач, Є.І.; Бондаренко, Т.П. (пат. 107969 Україна. № 2016 00063 ; заявл. 04.01.2016 ; опубл. 24.06.2016, Бюл. № 12., 2016)
Корисна модель належить до кріобіології і кріомедицини і може бути використана для довгострокового зберігання первинної культури клітин наднирників новонароджених поросят (ПККННП) з метою подальшого її використання в експериментальній та клінічній медицині. Спосіб кріоконсервування клітин наднирників новонароджених поросят включає заморожування клітин зі швидкістю 1 °/хв. до -40 °С в кріозахисному середовищі, що містить 10 % ДМСО. Перед заморожуванням клітини культивують протягом 3-5 діб, а в кріозахисне середовище додатково вводять фетальну телячу сироватку концентрацією 25 %.
Спосіб кріоконсервування клітин наднирників новонароджених поросят: пат. 107969 Україна. № 2016 00063 ; заявл. 04.01.2016 ; опубл. 24.06.2016, Бюл. № 12.
Keywords: кріоконсервування; клітини наднирників; ДМСО; культивування; швидкість охолодження; диметилсульфоксид; первинна культура клітин; кріоконсервування клітин наднирників; культура клітин наднирників