Застосування 1-(1-адамантил-1-етокси)-3-(N-метил морфоліній)-2-пропанол йодиду, який має кардіопротекторну дію - Степанюк, Г.І.; Степанюк, Н.Г.; Сокирко, М.В.; Короткий, Ю.В.; Гладких, Ф.В. (патент України на корисну модель № UА 114598 МПК (2017.01), A61K 31/00, A61P 9/00, 2017)
Корисна модель належить до медицини, зокрема до фармакології, кардіології та може бути використана для профілактики адреналін-індукованого ішемічного ураження міокарду. В основу корисної моделі «Застосування 1-(1-адамантил-1-етокси)-3-(N-метилдіалкіламоній)-2-пропанол йодиду для корекції метаболічних порушень міокарду при адреналін-індукованій ішемії серця» поставлено завдання – нівелювати метаболічні порушення в серці при адреналін-індукованій ішемії міокарду. Поставлене завдання досягається шляхом застосування 1-(1-адамантил-1-етокси)-3-(N-метилдіалкіламоній)-2-пропанол йодиду.
Степанюк Г. І., Степанюк Н. Г., Сокирко М. В., Короткий Ю. В., Гладких Ф. В.; Застосування 1-(1-адамантил-1-етокси)-3-(N-метил морфоліній)-2-пропанол йодиду, який має кардіопротекторну дію: патент України на корисну модель № UА 114598 МПК (2017.01), A61K 31/00, A61P 9/00. заявник та патентовласник Вінницький національний медичний університет ім. М. І. Пирогова. № u 2016 10053; заявл. 03.10.2016; опубл. 10.03.2017, Бюл. № 5.