Особливості впливу кріоконсервованих ядровмісних клітин кордової крові на стан вегетативної нервової і серцево-судинної систем у молодих щурів з аліментарним ожирінням - Чернявська, О.О. (Інноваційні технології в медицині: досвід Польщі та України: мат. міжнар. наук.-практ. конф. г. Люблін, Республіка Польща, 28–29.04.2017 г. Люблін, 2017., 2017)
Введення кріоконсервованих ядровмісних клітин кордової крові молодим щурам з моделлю АО супроводжується активацією як гуморально-метаболічної ланки регуляції, так і вегетативних центрів, що представляють найвищий рівень організації автономної нервової системи, яка є найбільш розвиненим і швидким шляхом реалізації ефектів нейрогуморальної регуляції. Активація метаболічних і синтетичних процесів в тканинах міокарда відбувається за рахунок нормалізації внутрішньоклітинної біоенергетики, пов'язаної зі структурно-функціональним станом мітохондрій.
Чернявська О.О. Особливості впливу кріоконсервованих ядровмісних клітин кордової крові на стан вегетативної нервової і серцево-судинної систем у молодих щурів з аліментарним ожирінням. Інноваційні технології в медицині: досвід Польщі та України: мат. міжнар. наук.-практ. конф. г. Люблін, Республіка Польща, 28–29.04.2017 г. Люблін, 2017. С. 176–179.
Keywords: ядровмісні клітини кордової крові; вегетативна нервова система; серцево-судинна система; аліментарне ожиріння; щури