Сучасні підходи до комплексного хірургічного лікування гнійних ран, що тривало не загоюються - Гольцев, К. А.; Криворучко, І. А.; Гольцев, А. М.; Сивожелезов, А. В.; Сикал, Н. О.; Тонкоглас, О. А. (Харківська хірургічна школа. - 2020. - № 5-6. - С. 61-66., 2020)
Мета дослідження — аналіз джерел вітчизняної та світової літератури з вивченням сучасних підходів до комплексного хірургічного лікування гнійних ран, що тривало не загоюються (ГРТНЗ). Завдання дослідження — за даними літератури визначити можливості хірургічного лікування на сучасному етапі в хворих з ГРТНЗ. Висновки. Таким чином, до теперішнього часу досягнуто значного прогресу в хірургічному лікуванні ГРТНЗ. Численні методи діагностики і терапії дозволяють значно поліпшити результати хірургічного лікування ГРТНЗ, проте вони не позбавлені деяких недоліків. У зв’язку з цим актуальною є розробка і впровадження нових підходів і сучасних методів діагностики патологічних змін і впливу на рановий процес із використанням сучасних розробок й технологій. ______________________________________________________________________________________________ The purpose of the study is — analysis of the sources of domestic and world literature with the study of modern approaches to the complex surgical treatment of purulent long-term non-healing wounds (PLTNHW). Research tasks — according to the literature, to determine the possibilities of surgical treatment at the present stage in patients with PLTNHW. Conclusions. Thus, to date, significant progress has been made in the surgical treatment of PLTNHW. Numerous diagnostic and therapeutic methods can significantly improve the results of surgical treatment of PLTNHW, but they are not without some disadvantages. In this regard, the development and implementation of new approaches and modern methods for diagnosing pathological changes and the effect on the wound process using modern developments and technologies is relevant.
Modern approaches to comprehensive surgical treatment of purulent long-healing wounds
Гольцев К. А. Сучасні підходи до комплексного хірургічного лікування гнійних ран,що тривало не загоюються / К. А. Гольцев, І. А. Криворучко, А. М. Гольцев, А. В. Сивожелезов, Н. О. Сикал, О. А. Тонкоглас // Харківська хірургічна школа. - 2020. - № 5-6. - С. 61-66.https://doi.org/10.37699/2308-7005.5-6.2020.11
Keywords: гнійні рани, що тривало не загоюються; хірургічне лікування; сучасні підходи; "___________________________________________________________________________; purulent long-term non-healing wounds; surgical treatment; modern approaches